webbureau

Et webbureau som arbejdsplads – hvad er det præcis jeg laver?

Har du nogensinde undret dig over hvad man laver på et webbureau? Jeg har i hvert fald fået spørgsmålet mange gange. Forklaringen er jo nok ikke helt så enkel og relatérbar som når man siger man er frisør eller skolelærer. At klippe folks hår eller undervise børn, ved vi ligesom alle hvad er.

Det laver jeg på et webbureau

Jeg er så heldig at mit fag både er praktisk og kreativt. Jeg drives rigtig meget af at bruge mine kreative sider, dog uden at jeg skal ud i at designe en kjole eller lignende. Nej, jeg kan vildt godt lide at arbejde med det grafiske, hvilket en stor del af mit arbejde hos et webbureau også går ud på. Mine opgaver er dog ret alsidige, så jeg kan faktisk en masse inden for det online og digitale. Det er et job som der også er god fremtid i.

Det digitale bliver foreløbigt kun større, så flere og flere har brug for hjælp til det. Jeg tror at de fleste virksomheder i dag godt er klar over vigtigheden af en tilstedeværelse online. Som virksomhed skal du kunne findes på nettet, og kommunikeres med på de sociale medier. Derfor tager mange virksomheder også nogle tiltag. Alle besidder dog ikke kompetencerne eller ressourcerne internt, til rent faktisk at være kontinuerlige i deres online engagement.

Jeg hjælper virksomheder med større synlighed

Det som mange virksomheder ofte selv gør, er at de går ind og opretter profiler på et par sociale medier, og så lægger de noget op hist og her. I de fleste tilfælde fungerer den strategi ikke ret godt. Problemet er at virksomheden er for sporadisk i det den gør. Det er forståeligt at mange virksomheder giver det et forsøg selv til at starte med, men pengene er altså ret godt ud ved at lade et webbureau om de opgaver. Det som jeg f.eks. kan sidde og hjælpe en virksomhed med, er at at udarbejde en social media plan.

Det indebærer at researche virksomheden, dens konkurrenter og det marked de befinder sig i. Ud fra det skal der udvælges de sociale medier som virksomheden bør have størst tilstedeværelse på. Dernæst udarbejdes selve planen med visuelt og skrevet indhold. Der vurderes f.eks. hvor ofte der skal lægges en konkurrence op og hvilke andre former for tiltag der skal tages på de sociale medier. Ud fra det kan der laves en ugentlig plan som hver uge har samme skitse. Det kan lyde lidt teknisk, men det er bla. Sådanne opgaver jeg sidder med på et webbureau.